Peretele Knauf AQUAPANEL® de exterior este un sistem performant de finisaj uscat cu o combinaţie unică de avantaje economice, de durabilitate şi performanţă, care prezintă avantaje greu de obținut cu materialele de construcţii tradiţionale.

 

Fiecare variantă de sistem de perete exterior, perete cortină sau fațadă ventilată, include plăcile de ciment AQUAPANEL ® pentru exterior şi accesorii pentru finisajele exterioare, profile Knauf, materiale Knauf pentru izolaţii, plăci Knauf din gips-carton, accesorii montaj şi materiale pentru finisaje interioare. Toate componentele sistemului – de la Knauf – sunt concepute spre a fi compatibile între ele şi sunt produse la cele mai înalte standarde, cu un control al calităţii foarte strict.

Placa de ciment AQUAPANEL ® pentru exterior este un material de construcţie extrem de durabil şi rezistent, furnizând o bază solidă şi uscată ce poate să reziste la efecte extreme ale factorilor externi cum ar fi vântul, ploile şi zăpada. Placa de ciment AQUAPANEL® de exterior este un substrat ideal pentru orice tip de finisaj: tencuială, vopsire sau aplicare de piatra naturală / klinker. Poate fi folosită ca placare în sistemele de faţadă,  pereți cortină sau sistemele de faţadă ventilate.

Placa de ciment AQUAPANEL ® pentru exterior este rezistentă la impact, rezistentă la cicluri repetate de îngheț-dezgheț, este 100% rezistentă la apă, nu îşi modifică forma şi nu se degradează sub acţiunea apei, nu dezvoltă mucegai. Placa de ciment AQUAPANEL ®  pentru exterior este un material ce are clasa A1 de reacție la foc (incombustibil).

Sistemele Knauf AQUAPANEL ® pentru exterior se utilizează atât la construcţiile noi, cât şi la remodelarea faţadelor unor construcţii existente, asigurând o mai mare libertate la proiectare și la exigențele de durabilitate în exploatare, oferind avantaje econimice și un grad de sustenabilitate de neegalat.

Principalele avantaje ale peretelui Knauf AQUAPANEL pentru exterior:

  • Reducerea greutăţii totale a construcţiei, cu efect favorabil asupra dimensionării, mai economice, a elementelor sistemului structural de rezistenţă al acesteia, în special în zone cu grad de seismicitate ridicat, în comparație cu o zidărie tradițională
  • Mai subţire, în condiţii de performanţă energetică identice (0.20 W/m² K la o grosime de doar 22 cm, în comparaţie cu grosimea de 32-34,5 cm pentru zidărie, ambele având o izolaţie de 16 cm)
  • Mărirea cu până la 8% a suprafeţei utile a construcţiilor la o aceeaşi suprafaţă construită, prin reducerea grosimii pereţilor exteriori
  • Performanțe ridicate la izolarea termică şi acustică (la zgomot aerian) comparabile cu cele ale unui perete din zidărie de cărămidă sau blocuri BCA
  • Timp de execuție redus (cu până la 27%) față de un perete traditional

Nu doar un perete, ci o întreagă soluţie

Knauf vă pune la dispoziţie un sistem complet de pereți exteriori pentru proiectul dumneavoastră, sub forma unei soluţii integrale cu fiecare componentă furnizată de noi. Vă invităm să verificaţi întreaga gamă de accesorii pentru completarea peretelui exterior Knauf.

Perete exterior

Nu este doar uşor de construit în raport cu peretele din cărămidă şi blocuri ceramice, ci şi mai rapid de executat, ceea ce asigură o mai bună rentabilitate a investiţiei.

Placă cu miez din agregate minerale și ciment Portland, armat cu plasă de fibră de sticlă pe ambele feţe. Nu conţine compuşi organici astfel încât nu dezvotă microorganisme, mucegaiuri. Placa are canturile longitudinale teșite semirotund fiind dublu armate cu plasă din fibră de sticlă, asigurând o rezistență suplimentară la șoc; de asemenea permite fixarea plăcilor pe montanţi, cu şuruburi, fără apariţia de microfisuri, fărâmiţări, ciobiri sau ruperi de placă în zona muchiilor (cant: EasyEdge®).

Date tehnice

Caracteristicile plăcilor de ciment AQUAPANEL® pentru exterior
Lățime (mm)
1200
Lungime (mm)
2000 / 2400 /2500 / 2800
Grosime (mm)
12.5
Raza minimă de curbare (m)
pentru o placă cu lăţimea 900 mm
3
Raza minimă de curbare (m)
pentru o placă cu lăţimea 300 mm
1
Greutate (kg/m2)
aprox. 16
Ambalare
86.4 m²/palet; 30 plăci/palet
Densitate volumetrică (kg/m³)
aprox. 1150
Rezistenţa la încovoiere (MPa)
≥ 9.60
Valoarea pH
12
Modulul de elasticitate (N/mm²)
aprox. 4000-7000
Conductivitate termică λR (W/(m·K))
0.35
Expansiune termică (10-6/K)
7
Rezistenţa la difuziune
a vaporilor de apă μ (-)
66
Modificarea dimensiunilor
la trecerea din stare uscat
în s. saturată (%)
0.1 mm
Clasa de combustibilitate
incombustibil; A1 conform cu SR EN 13501

Video prezentare montaj: Sistem de Perete Exterior Knauf AQUAPANEL® pe schelet dublu.

Ghidul video explică modul în care se realizeaza peretele de exterior KNAUF AQUAPANEL® şi modul de prelucrare a suprafețelor exterioare și interioare. Acesta include pas-cu-pas detalii de montaj bazate pe un sistem unic, pentru închiderea clădirilor la exterior.

Peretele de exterior Knauf AQUAPANEL® este rapid şi uşor de realizat. Fiecare tip standard de construcție include plăci de ciment AQUAPANEL® de exterior şi accesorii pentru finisaje exterioare, profile Knauf, materiale termoizolante Knauf Insulation, plăci de gips carton Knauf, mase de șpaclu și variante de finisaj de interior.

Knauf poate oferi tot ce este nevoie pentru a vă realiza o construcție de perete pentru exterior în sistem uscat. Nu este nevoie să pierdeţi timpul şi efortul pentru achiziționarea diferitelor componente de la diverși furnizori.