Câștigați spaţiu utilizând sistemele Knauf AQUAPANEL® destinate spaţiilor interioare cu umiditate foarte ridicată. Este o modalitate de a extinde gama de soluţii disponibile printr-un sistem de pereţi care se bazează pe o gândire inovatoare şi soluţii inteligente pentru realizarea construcţiilor. Aveţi ca limită numai propria ambiţie, nu materialele pe care le utilizaţi.

 

Sistemele Knauf AQUAPANEL®  destinate spațiilor interioare cu umiditate foarte ridicată reprezintă o modalitate tehnologic avansată de construcție, ce a fost proiectată pentru a fi soluția ideală în încăperi cu umiditate ridicată și foarte ridicată, cum ar fi băi, cabine de duș, piscine, saune și spații pentru procesarea alimentelor. Unul din motivele principale care face ca această soluție să fie adecvată este utilizarea tehnologiei cu plăci de ciment:

Plăcile de ciment AQUAPANEL®  pentru interior sunt unice datorită faptului că sunt 100% rezistente la apă, ceea ce înseamnă că nu îşi schimbă nici compoziţia structurală şi nici proprietăţile sale statice.

Proprietățile și avantajele excepționale ale soluțiilor Knauf pentru încăperi cu umiditate foarte ridicată fac din acestea soluția preferată de arhitecții care intenționează să creeze proiecte inovatoare, precum efectele monolitice curbate.

Plăcile de ciment AQUAPANEL®  pentru interior sunt incombustibile (clasa A1 pentru materialele de construcție) și sunt rezistente la impact. Soluția Knauf pentru încăperi cu umiditate foarte ridicată oferă izolație împotriva incendiilor, precum și izolație termică și fonică, făcând-o ideală pentru spații hoteliere, spitale cu destinație generală, arene sportive, școli și clădiri publice. Materialele anorganice din care sunt realizate plăcile de ciment AQUAPANEL®  fac ca acestea să ofere siguranţă şi igienă. De asemenea, plăcile de ciment AQUAPANEL®  pentru interior sunt rezistente la o expunere limitată la substanțe chimice, precum clorul și substanțele dezinfectante. Dar probabil că cel mai bun aspect în legătură cu sistemele AQUAPANEL®  pentru spații interioare cu umiditate foarte ridicată constă în utilizarea tehnologiilor verificate, ceea ce înseamnă inovație fără risc.

Principalele avantaje ale sistemelor de pereți AQUAPANEL pentru interior:

  • Rezistenţă la apă 100%. Aceste soluţii sunt şi mai potrivite pentru medii cu clor corosiv şi umiditate ridicată cum sunt piscinele.
  • Rezistenţă la temperaturi extreme, ceea ce le transformă în soluţii ideale pentru centrele de wellness şi saune.
  • Bună rezistenţă la şoc şi fonoizolaţie. Reprezintă soluţia perfectă pentru medii  precum sălile de sport şi şcolile datorită gradului ridicat de rezistenţă şi rigiditate.
  • Suprafata peretelui se menţine curata şi igienica, chiar sub acţiunea unor substanţe chimice.

Sistemele de pereți AQUAPANEL®  de interior au fost încercate şi testate ca o inovaţie în proiectare ce nu comportă riscuri. Iar întregul sistem de pereţi interiori vă este livrat direct de către noi pentru a uşura cât mai mult posibil fiecare pas al procesului de construcţie. Alegeţi sistemele de pereţi complete şi accesoriile noastre pentru o construcţie uşoară şi rapidă!

Întreaga gamă de accesorii pentru sistemul de pereți AQUAPANEL® pentru interior:

interior_wall_2

Placă cu miez din agregate minerale și ciment Portland, armat cu plasă de fibră de sticlă pe ambele feţe. Nu conţine compuşi organici astfel încât nu dezvotă microorganisme, mucegaiuri. Placa are canturile longitudinale teșite semirotund fiind dublu armate cu plasă din fibră de sticlă, asigurând o rezistență suplimentară la șoc; de asemenea permite fixarea plăcilor pe montanţi, cu şuruburi, fără apariţia de microfisuri, fărâmiţări, ciobiri sau ruperi de placă în zona muchiilor (cant: EasyEdge®).

Placa pe bază de ciment AQUAPANEL® de interior este 100 % rezistentă la apă şi oferă un substrat durabil şi solid pentru plăcile ceramice în încăperile cu umiditate cum sunt băile, duşurile publice, bucătăriile, piscinele şi zonele comerciale.

cement_indoor

Date tehnice

Caracteristicile plăcilor de ciment AQUAPANEL® pentru interior
Lățime (mm)
1200
Lungime (mm)
900 / 2000 / 2400 /2500 / 2800
Grosime (mm)
12.5
Raza minimă de curbare (m)
pentru o placă cu lăţimea 1200 mm
1
Greutate (kg/m2)  
aprox. 11
Ambalare
55 plăci/palet
Densitate volumetrică (kg/m³)
aprox. 750
Valoarea pH
12
 Clasa de combustibilitate
incombustibil; A1 conform cu SR EN 13501
 
 surub
Fisa tehnica
Șurub AQUAPANEL® Max

Şuruburi AQUAPANEL® tip Maxi autofiletant SN - şurub cu acoperire de protecţie climatică anticorozivă X® , cu rezistenţa la coroziune de aprozimativ de 1500 de ore în condiţii de ceaţă şi salinitate. Filetul este realizat sub formă de filet-HiLo - conferă o prindere optimă în profile metalice cu grosime de 0,6 până la 0,7 mm prin intermediul vârfului ascuţit, care permite montajul şi în schelete portante de lemn; consum 15 bucaţi/m2, la pasul montanţilor de 600 mm.

Şuruburi AQUAPANEL® tip Maxi autoperforant SB - şurub cu acoperire de protecţie climatică anticorozivă X® , cu rezistenţă la coroziune de aproximativ 1500 de ore în condiţii de ceaţă şi salinitate. Filetul este realizat sub formă de filet - HiLo - conferă o prindere optimă în profile metalice cu grosime de 0,8 până la 2 mm prin intermediul vârfului tip burghiu; consum 15 bucăţi/m2, la pasul montanţilor de 600 mm.

PU
Fisa tehnica
Adeziv poliuretanic AQUAPANEL pt. rosturi
Adeziv poliuretanic AQUAPANEL® pt. rosturi - pereţi şi placări interioare Pentru pereţi şi placări interioare, pentru lipirea rosturilor de imbinare ale plăcilor  AQUAPANEL® de interior; consum 50 ml/m2 pt. placări. Se aplică cu orice pistol pt. tuburi cu silicon.
 
amorsa int
Fisa tehnica
Amorsă AQUAPANEL pt. plăcile de ciment
Amorsă AQUAPANEL® pt. plăcile de ciment Se foloseşte pentru amorsarea plăcilor la pereţii şi tavanele interioare, cât şi la tavanele exterioare. Pe bază de răşini sintetice în dispersie apoasă, fără solvenţi; se aplică direct pe placă, după finisarea rosturilor, pt. uniformizarea absorbţiei suprafeţelor; se aplică diluat 1:2; consum cca. 100 g/m² - nediluat